donderdag 15 augustus 2013

Recipe: Courgette brood - Zucchini Bread

Of nou ja 'brood'? Meer courgette cake, gezien de hoeveelheid suiker die erin gaat. Maar lekker is het in ieder geval wel!


Ingrediënten:

1 geraspte courgette
2 eieren
1 cup suiker (ik heb rietsuiker gebruikt)
1 1/2 cup zelfrijzend bakmeel
1/2 cup olie (ik heb zonnebloemolie gebruikt)
1 theelepel vanille extract
2 theelepels kaneel


Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 165 graden Celsius en vet een cakevorm in.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel en de kaneel boven een kom en meng door elkaar.
- Kluts in een andere kom de eieren, voeg hier de olie, vanille en suiker bij en roer goed door.
- Meng voorzichtig de droge ingrediënten door het natte mengsel en roer totdat dit een geheel is.
- Schep hierna voorzichtig de geraspte courgette door het deeg.
- Giet dit geheel in de ingevette bakvorm en zet deze voor ongeveer 55 minuten in de voorverwarmde oven.
- Het brood is klaar als een in het midden gestoken satéprikker er droog weer uitkomt.


Recipe in English

Ingredients:

1 grated zucchini
2 eggs
1 cup of sugar (I used cane sugar)
1 1/2 cup self rising flour
1/2 cup vegetable oil (I used sunflower seed oil)
1 tsp vanilla
2 tsp cinnamon


Instructions:

- Heat the oven to 165 degrees Celsius (325 in Fahrenheit) and grease one 8x4 inch pan. 
- Sift together self rising flour and cinnamon.
- In another bowl mix eggs, oil, vanilla and sugar until combined.
- Add dry to wet ingredients and mix well.
- Carefully add zucchini until just combined.
- Pour batter into the greased baking pan and bake for approximately 55 minutes. 
- The bread is finished when an inserted toothpick comes out clean.


Recept in iets andere vorm afkomstig van allrecipes.com / This is an adapted version of a recipe on allrecipes.com 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten