vrijdag 16 augustus 2013

Recipe: Kaneel brood - Cinnamon bread


Nog zo'n recept waar brood weinig mee te maken heeft (of nou ja, het heeft wel wat weg van suikerbrood). Het is een recept dat ik ooit via heel veel doorklikken op Pinterest vond, opschreef en uitprobeerde. Zeker de moeite waard om een keertje uit te proberen!

Ingrediënten:

deeg
1/2 cup zachte boter
1 cup suiker
1 ei
1 cup karnemelk
2 cups zelfrijzend bakmeel

kaneelmengsel
1/3 cup suiker
2 eetlepels kaneel

Bereiding:

- Vet cakevorm in (of bedek deze met bakpapier) en verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- Gebruik een mixer om de boter, suiker en eieren goed de mengen.
- Voeg karnemelk en meel toe.
- Meng in een aparte kom de suiker en kaneel.
- Giet de helft van het beslag in de vorm.
- Strooi de helft van het kaneelmengsel over het beslag.
- Voeg de rest van het beslag toe en bedek met de rest van het mengsel.
- Haal een mes door het beslag heen om het mengsel door het beslag te mengen.
- Bak ongeveer 50 minuten, totdat een satéprikker er schoon weer uitkomt. Laat daarna nog minstens 20 minuten in de vorm afkoelen.

Eet smakelijk!



English Recipe

Ingredients:

batter
1/2 cup butter, softened
1 cups sugar
1 egg
1 cup buttermilk
2 cups self rising flour


cinnamon mixture
1/3 cups sugar
2 tbs cinnamon

Directions:

-Grease one 8x4 inch pan and preheat the oven to 175 degrees Celsius (350 Fahrenheit).
- Cream butter, sugar and eggs until well combined.
- Add buttermilk and flour.
- Mix sugar and cinnamon in a seperate bowl.
- Pour half of the batter in greased pan.
- Spread half of the cinnamon mixture on top of the batter.
- Add the remaining batter and cover with the remaining cinnamon.
- Swirl the batter with a knife.
- Bake for approximately 50 minutes, or intil a toothpick comes out clean. Leave to cool down for at least 20 minutes before removing from pan. 

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten